Heizprofi Barnaszénbrikett

Raktáron!

25 kg-os köteg, 88 Ft/kg: 2200 Ft/ köteg.

A német barnaszénbrikett, a profi fűtőanyag, amely vegyes tüzelésű cserépkályhákban, kandallókban és hagyományos fűtőberendezésekben alkalmazható.

A német barnaszénbrikettet szárított, előkészített nyers barnaszénből készítik nagy nyomáson történő préseléssel kötőanyag nélkül.

A tüzelőanyag optimális meggyújtásához magas égési hőfokra van szükség. Először helyezzen a tiszta tűztérbe elegendő tűzgyújtóst (szilárd alágyújtóst) és fa gyújtóst. Ezután rakjon rá három-négy brikettet és gyújtsa meg a tüzelőanyagot. Most zárja le a tűztér ajtaját és nyissa ki ütközésig a tűztéri égéslevegő adagolószelepet/szabályozót. Amint a brikett ég, fordítsa vissza a levegőszabályozót.

Az így keletkezett izzó parázsra, amint a lángok elalszanak, egyéni szükséglettől függően tegyen rá újabb tüzelőanyagot. Kérjük, mindig vegye figyelembe a készülékgyártó részletes használati útmutatóját!

2009. január 1-jétől a szénbrikett is az energiaadóról szóló 2003. évi LXXXVIII. törvény hatálya alá került, melynek következtében a szénbrikettre is energiaadót kell fizetni. Az adó mértéke nettó 251.60 Ft (bruttó 319.53 Ft) mázsánként. Az oldalainkon feltüntetett árak nem tartalmazzák az energiaadó mértékét, mert az energiaadó alól a lakossági felhasználásra vásárolt szén mentesül, amennyiben vásárláskor a vevő – egy nyilatkozat aláírásával és az adóazonosító jelének megadásával – igazolja a lakossági felhasználást.